Джинджифил

Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В пресен, или изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка, а ползите му за здравето му отреждат водещо място сред познатите ни храни. 

 

Ароматeн, остър и пикантен, джинджифилът добавя особен вкус и акцент на азиатските запържени ястия, и на много други зеленчукови и дори плодови блюда. Придава особено хубав аромат на ястията с ориз. 
Пресен джинджифил (корен) е на разположение целогодишно и на нашия пазар.

Джинджифилът е подземен корен с твърда и набраздена текстура. Вътрешността му може да бъде жълта, бяла или червена, в зависимост от сорта. Той е покрит с кафеникава кожа, която може да бъде както дебела, така и тънка, в зависимост от това дали растението е събрано зряло или по-младо.

 

https://youtu.be/V1bFr2SWP1I

 

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО

  • Джинджифилът е естествен антиоксидант и антисептик.

  • Помага при киселини в стомаха. Използва се и за профилактика на язви на стомаха. 

  • Лекува кашлица, простуда и грип.

  • Бори се с депресията.

  • Силно средство в борбата срещу рака.

  • Топи мазнините в организма.

  • Използва се при възпаления от различен произход, в т.ч. и при ревматоиден артрит.

  • Облекчава симптомите на сутрешно гадене и повръщане по време на бременността.

  • Намалява нивата на лошия холестерол в кръвта.

  • Има силна възстановителна функция - след травми, операции, заболявания. 

Важно: Сухият джинджифил има по-големи противовъзпалителни и успокояващи свойства, поради което се използва главно за лечение на артрит и при възпалителни процеси. Химичният състав на пресния корен джинджифил е по-различен и неговите полезни свойства са съсредоточени повече върху лечението и профилактиката на проблеми на храносмилателната система.

 

ИЗБОР И СЪХРАНЕНИЕ

  • Избирайте пресен джинджифил - не само заради това, че има по-осезаем аромат в сравнение с изсушения, но и поради по-високите нива на гингерол, които се съдържат в него.
  • Пресният джинджифил трябва да се съхранява в хладилника в хартиена кърпа. Така ще се съхрани около три седмици.
  • Изсушеният джинджифил се съхранява в стъклен съд с капак на сухо, хладно и тъмно място. Можете да го оставите и в хладилника, където ще запази аромата си до една година.

 

УПОТРЕБА

Обелете пресния джинджифил, като с помощта на нож или белачка премахнете кората му. След това той може да бъде нарязан на кръгчета, накълцан на ситно или настърган с ренде.

Вкусът, който джинджифилът придава на ястието зависи от момента на добавянето му в процеса на готвенето. Добавен в началото, той ще придаде един по-тънък и лек аромат, докато добавен накрая на готвене, той ще предостави по-пикантен и силен вкус на ястието.

 

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


snimkite
Документи

Comments

  • efuvagutse 7 months ago 00

    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxil 18 http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  • iybanux 7 months ago 00

    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin No Prescription http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  • ivemeqehi 7 months ago 00

    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Generic Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500 Mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  • ijenuked 7 months ago 00

    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Order Amoxicillin 500mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  • eqogifo 6 months ago 00

    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg ltz.zohw.znahar.bg.wwo.wq http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  • ofaxahis 6 months ago 00

    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin Online rfc.wfmz.znahar.bg.heq.ez http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

Post Comment